Yeni Ürünler
Kampanyadaki Ürünler
En Çok Satılan Ürünler
Güvenli Alışveriş
Güvenli alışveriş burada!

İçiniz rahat olsun, online alışverişin güvenli adresindesiniz.
Sitemizden yapacağınız alışverişlerde yüksek güvenlik standartları geçerli. Güvenliğinizi riske atmadan sitemizde özgürce alışveriş yapabilirsiniz.

İnternette Güvenlik

İnternetin hızla yaygınlaşması ve gelişmesi evlerde, okullarda, kamu kuruluşlarında, finansal işlemlerde, kısaca hayatın her alanında radikal değişiklikleri de beraberinde getirmiştir. Internet kullanımının artmasıyla beraber başta finansal kurumlar olmak üzere birçok kuruluş ticari işlemlerini Internet'e taşımaya başlamıştır. Böylece bilgilerin herkese açık bir ağ üzerinde dolaşmasının yarattığı haklı tedirginlik gündeme gelmiş, bu konu yoğun bir şekilde tartışılmaya başlanmıştır.

Internet'te güvenlik konusu iki temel başlık altında incelenebilir:

1. Yazılım ve ağ altyapısından dolayı meydana gelebilecek sorunlar Bu kapsamda Internet'e bağlandığınız servis sağlayıcıların ve kişisel bilgilerinizi verdiğiniz kurumların bu bilgileri sakladıkları ortamlar ve iç güvenlikleri ile bilgisayarların Internet'e bağlı oldukları sürede maruz kaldıkları riskler ve önlemler yer alır. ISS'ler, finansal kurumlar, bankalar ve hizmet verebilmek için duyarlı bilgiler toplaması gereken siteler (elektronik ticaret siteleri, sağlık danışmanlığı hizmeti veren siteler vb.) müşterilerinden aldıkları kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak için gereken altyapıyı oluşturmakla yükümlüdürler. Bu tür kuruluşlar şirket içi güvenlik prosedürleri, yetki ve sorumluluk sınıfları ve ulaşım izinleri, detaylı loglama gibi geleneksel tedbirlerin yanı sıra, kendi iç ağlarını Internet yolu ile gelecek tehlikelere karşı korumak için firewall çözümleri, virus gateway çözümleri gibi teknolojik önlemler de almaktadırlar. Bunlara ilave olarak güvenilir kurumlar, veri tabanlarında tutulan bilgilerden önemlilerini şifrelenmiş olarak tutmakta, bu bilgileri şifrelenmiş olarak şirket içindeki işlemlerde kullanmaktadır.

2. Internet üzerinde veri akışı sırasında, bilgilerin çeşitli teknik açıklar değerlendirilerek kötü amaçlı kullanım için ele geçirilme tehlikesi Genel bir Internet kullanıcısının verebileceği bilgilerin arasında kendi güvenliği ve mahremiyeti açısından sakıncalı olabilecek kredi kartı bilgileri, kullanıcı isimleri şifreler, adres ve telefon numaraları bulunmaktadır. Bu bilgiler genellikle, elektronik ticaret veya finansal işlemler (örneğin bireysel bankacılık) sırasında Internete açılır, ve ele geçirilme olasılıkları belirir. Elektronik ticaret ve finansal işlemlerin yürütüldüğü siteler Internet'ten bilgi alışverişini şifreleyerek gerçekleştirdikleri için genel olarak güvenlidirler. Şifrelenmiş bilgi Internet üzerinde iletilirken ele geçirilse bile, şifrenin kırılması çok büyük bir yatırım ve oldukça uzun bir zaman dilimi gerektirdiğinden güvenli olduğu kabul edilebilir Şifreleme amacıyla yaygın olarak SSL (Secure Socket Layer) güvenlik standardı kullanılmaktadır. Ayrıca güvenliğin sağlanması amacıyla yaygın olmamakla birlikte SET (Secure Electronic Transaction) protokolü adı verilen ve güvenliği bir kat daha arttıran bir sistem de kullanılmaktadır.

Internet kullanımında sisteminizin güvenliğini artırmak için aşağıdaki ipuçları yardımcı olacaktır:

· En önemli nokta dikkatli olmaktır. Tanımadığınız kişilerden e-mail veya chat gibi güvensiz yollarla dosyalar almayınız.

· Güvenilir ve tanınır siteler haricindeki sitelerden dosyalar indirmeyiniz ve bu tür dosyaları bilgisayarınızda çalıştırmayınız.

· Bilmediğiniz ve güvenliğinden emin olmadığınız sitelere kişisel bilgilerinizi kesinlikle vermeyiniz.

· Internet üzerindeki güvenlik ile ilgili konu ve bilgileri yakından takip ediniz. İşletim sisteminizi ve programlarınızı korumak için yeni teknolojileri kullanınız.



Merkez : Yanıkoglu Mah. Nuhnacıbey Cad. No:43/D Elektrik Şirketi Karşısı
Tel : 0352 231 81 87 - 0352 232 55 78
Fax : 0352 232 58 45
Tel 2 : 0352 233 33 39 - 0352 233 32 39
Fax 2 : 0352 233 40 88
ERKAN BEKO Copyright © 2011 web tasarım medyatör